ATB 4

ATB 4: vierdaagse training

 (deelname na afronding van de Basic Trainingen)


Naast het verder ontwikkelen van het vermogen tot aandacht en concentratie, ligt tijdens deze vierdaagse training de focus, op verdieping van de zelfreflectie zodat je op een dieper niveau met jezelf en de wereld om je heen in contact komt. Deze module geeft je de mogelijkheid om ATB dieper in jezelf te integreren en in contact te komen met het meest intieme besef van jezelf: de plek waar je nieuwe manieren kunt vinden om met jezelf om te gaan.

* deze training wordt alleen gegeven door de creators van ATB: Aloka Martí & Joan Sala

Zoals in alle modules is het doel het vermogen tot aandacht en concentratie verder te ontwikkelen. Daarnaast brengen we de focus naar het verkennen van het lichaam in zijn totaliteit: botten, gewrichten, spieren, weefsels, organen, de adem, sensaties en energie (het subtiele deel van het fysieke lichaam) om zo de integratie in het diepste innerlijk te bevorderen.

ATB 4 verkenning van het lichaam
ATB 4 vorm-bewustzijn

Het thema ‘ontspanning’ komt opnieuw aan bod. We gaan dieper in op ontspanning en het ontwikkelen van de gewoonte om van binnenuit op te merken hoe je met jezelf omgaat. Het écht kunnen luisteren naar deze feedback draagt bij aan ons zelfregulerend vermogen.

Om het bewust luisteren te ontwikkelen verkennen we de structuur van muziek en analyseren die muzikale structuur. Het vorm-bewustzijn (vervolg op ATB 2) wordt verder uitgebreid.

Kinderen over ATB

“Het maakt het fysieke lichaam veel echter en je ontdekt dingen over jezelf.”

 

“Het maakte me bewuster van alles om me heen en het maakte me veel opener. Als ik nu nerveus word, of boos, kom ik altijd weer op adem om af te koelen.”

“Je kunt het onbewust gebruiken, voor balans en coördinatie.”