ATB-modules

ATB trainingen

 De ATB trainingen zijn bedoeld voor docenten, therapeuten én mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei of integrale yoga. Werk je beroepsmatig met kinderen of volwassenen, dan leer je hoe je hen kan begeleiden bij het ontwikkelen van het vermogen tot: richten van aandacht, concentratie, ontspanning, zelfkennis en zelfregulatie. Kom je puur voor je eigen ontwikkeling, dan ben je ook op de juiste plek! Tijdens de trainingen wordt zelfreflectie in balans gebracht met dynamische activiteiten, waardoor het proces naar een dieper zelfbewustzijn en meer zelfregulatie geprikkeld wordt!

Tijdens onze trainingen bieden we je:

N

Een veilige ruimte waar je het bewustzijn van bewust-zijn kunt verkennen. Een ruimte, weg van je dagelijks leven, waar al het doen kan stoppen en je eenvoudig kunt zijn. Waar je je zelf opnieuw kan verbinden met een dieper en waarachtiger zelfgevoel.

N

De mogelijkheid om in contact te komen met de basis en methodiek van Awareness Through the Body.

N

Kennismaken met de verschillende soorten oefeningen en activiteiten die we tijdens ATB doen. Oefeningen die deelnemers in hun lichaam ervaren, deze body-felt sense integreren en zo in staat zijn om deze mee te nemen naar hun werk en leven.

Basic Trainingen

ATB 1, ATB 2, ATB 3 en de ééndaagse Basic-Tools.

Deze trainingen zijn met elkaar verbonden en vullen elkaar aan. Ze bieden, tezamen met het boek, een brede basis waarmee je Awareness Through the Body in je werk kan implementeren. Om dieper in het werk te gaan en ATB volledig te integreren, raden wij vervolgens deelname aan de Advanced Trainingen aan. 

Deze trainingen worden aangeboden door hiervoor gecertificeerde trainers. Dat kan op twee manieren: alle trainingen in één module die we een ‘intensive’ noemen ( 9 dagen achterelkaar). Of je kunt losse trainingen volgen van ieder 2 of 3 dagen, gedurende een langere periode.

Awareness-through-the-body-ATB-basismodules
ATB geavanceerde modules

Advanced Trainingen

ATB 4 en ATB 5

Deze trainingen bouwen voort op de ervaring die is opgedaan tijdens de basistraining en brengen een dieper contact met zichzelf en de wereld om zich heen. Ze helpen ATB op een dieper niveau te integreren en haar ervaring te verbreden. Er worden een aantal nieuwe thema’s aangeboden, die een diepgaander vermogen tot introspectie vereisen. Vandaar dat deze modules meestal samen aangeboden worden als een 8-daagse ‘Intensive’ in de vorm van een retraite. 

De Advanced training wordt op dit moment alleen door de grondleggers van ATB  (Aloka Martí en Joan Sala) gegeven. 

 

‘ATB-explore’ workshops

ATB – Explore workshops varieren van enkele uren tot enkele dagen en zijn bedoeld om ATB te verkennen. Verkenning van specifieke ATB-thema’s of van ATB-oefeningen. Zij worden verder niet op deze website omschreven omdat ze geen onderdeel zijn van het algemene ATB trainingstraject. Verkennende workshops kunnen worden gefaciliteerd door een gecertificeerde facilitator of een gecertificeerde trainer.

Kinderen over ATB

“Het maakt het fysieke lichaam veel echter en je ontdekt dingen over jezelf.”

 

“Het maakte me bewuster van alles om me heen en het maakte me veel opener. Als ik nu nerveus word, of boos, kom ik altijd weer op adem om af te koelen.”

“Je kunt het onbewust gebruiken, voor balans en coördinatie.”