.
.
.
.
.
.
.
Autonomie, relatie & competentie (Luc Stevens), of het ‘mens worden in relatie tot jezelf, de ander en de wereld’ (Gert Biesta)?
Het staat in ieder schoolwerkplan, maar hoe geef je dit vorm?
ATB geeft tools om invulling te geven aan die ‘menswording’.

Als werken met kinderen je vak is…
Vanuit welke discipline je met kinderen of jong volwassenen werkt: ATB biedt speelse én verdiepende werkvormen om een solide basis in het kind te vergroten. Werk je als docent, lichaamsgerichte therapeut, kinderergotherapeut, kinderyoga, mindfulnesstrainer, psycholoog, sensorische integratie, motorische therapie… ?
ATB trainingen geven je een frisse kijk en nieuwe ideeën waar je direct mee aan de slag kan.
ATB: een integraal onderdeel van het onderwijs.
“Hoe kunnen wij binnen ons onderwijs, vorm geven aan het ontwikkelen van zelfkennis?”
Het zoeken naar antwoord op deze vraag was voor Aloka Martí en Joan Sala de motor achter het ontwikkelen van ATB. Met als resultaat dat ATB nu al meer dan 30 jaar (1992) een vast onderdeel is van het curriculum op de scholen van Auroville (Zuid-India). Op het lesrooster staat twee uur per week ATB. Een hele schoolloopbaan lang (vanaf 3,5 tot en met 15 jaar). Nu Nederland nog!


Zelfregulatie
De impact van ‘ATB-les’ is enorm! Hier wordt een basis gelegd voor het vermogen tot zelfregulatie, voor een levenslange, innerlijke reis.
Op jonge leeftijd zijn alle activiteiten gericht op het vergroten van het vermogen de aandacht te richten en op het versterken van het zelfregulerend vermogen. Zodat de kinderen van jongs af aan de gewoonte verwerven om aandacht te geven en aanwezig te zijn.
Het algemene doel van ATB is het ontwikkelen van zelfkennis en zelfregulatie.
Belangstelling als school of leerkracht?
Informeer hier naar mogelijkheden voor training, incompagny training, of vakdocenten ATB op uw school.