.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

In ieder schoolwerkplan vind je het terug: ‘Mens worden in relatie tot jezelf, de ander en de wereld’ (Gert Biesta), of ‘autonomie, relatie & competentie ‘ (Luc Stevens)’.  Het klinkt goed, maar hoe geef je dit vorm? ATB geeft tools om invulling te geven aan ‘menswording’.

Wat is Awareness through the body

Werk je met kinderen?

Of het nu in het onderwijs, een eigen praktijk, of in een instelling is, ATB trainingen geven je een nieuwe kijk en frisse ideeën om direct mee aan de slag te gaan.

Vanuit welke discipline je met kinderen of jong volwassenen werkt:  ATB biedt speelse én verdiepende werkvormen om een solide basis in het kind te vergroten.  Welkom als je in het onderwijs, kinderergotherapie, kinderyoga, mindfulness voor kinderen, psycholoog, sensorische integratie, of met motorische therapie (etc)  werkt!

ATB: een integraal onderdeel van het onderwijs.

“Hoe kunnen wij binnen ons onderwijs, vorm geven aan het ontwikkelen van zelfkennis?”

Het zoeken naar antwoord op deze vraag heeft geresulteerd in de ontwikkeling van ATB, wat nu al meer dan 30 jaar (1992) een vast onderdeel is van het curriculum op de scholen van Auroville  (Zuid-India). Op het lesrooster staat twee uur per week ATB. En dat 12 jaar lang: vanaf  3,5 tot en met 15 jaar!

 

Trust
ATB als integraal onderdeel van het onderwijs

Zelfregulatie

De impact hiervan is enorm! Hier wordt een basis gelegd voor het vermogen tot zelfregulatie, voor een levenslange, innerlijke reis.

Op jonge leeftijd zijn alle activiteiten gericht op het vergroten van het vermogen de aandacht te richten en op het versterken van het zelfregulerend vermogen. Wij willen dat zij de gewoonte verwerven om aandacht te geven en aanwezig te zijn.

Uiteindelijke doel:

Body felt sense

men te worden.