Als werken met mensen je vak is!

Benut de wijsheid van het lichaam!

De intelligentie van het lichaam is een nog vaak on-aangeboorde bron binnen therapie of coaching. Vaak krijgt de verbale mens het woord en verliezen we als begeleider het ‘geheel’ uit het oog.
Vanuit ATB is er een gerichtheid op het geheel: op fysiek, emotioneel én mentaal niveau waarbij het fysieke niveau vaak een directere ingang biedt dan het mentale. Het fysieke deel spreekt door middel van sensaties. Het helpt enorm als je lichaamssensaties in je lichaam kan herkennen en ervaren. Hierdoor begrijp je beter wat er in jezelf gebeurt. Het zijn de sensaties die jou voortdurend feedback geven over de manier waarop je met jezelf omgaat. Hoe kan je die feedback, die wijsheid van het lichaam gebruiken om innerlijke veranderingen tot stand te brengen?

 

 

 

Vertrouwt raken met je lichaam

Het vertrouwt raken met en luisteren naar deze feedback draagt bij aan het zelfregulerend vermogen. Door het opmerken van lichaamssensaties leer je jezelf steeds beter kennen. Het geeft je de regie over jezelf: referentiepunten voor hoe het in je lichaam voelt om bijvoorbeeld ontspannen te zijn, of hoe het voelt om actief te zijn. Dit geeft de mogelijkheid om bewust van de ene staat naar de andere te bewegen en hiermee gemakkelijker ontspanning in onze actie te brengen.

Voor wie?

Voor een ieder die lichaamsgericht met volwassenen, jong volwassenen of kinderen werkt.