ATB 3

ATB 3: een driedaagse training

Naast aandacht voor ‘bodyfelt sense‘ en self-sensing raak je dieper vertrouwd met de praktische toepassing van ATB.
De nadruk blijft liggen op het zelf ervaren van deze manier van werken. Ook maak je als deelnemer kennis met het begeleiden van een ATB-les en het organiseren van een ATB-programma dat tegelijkertijd inspeelt op de individuele behoeften en die van de groep (voor degene die niet werkzaam zijn met groepen: dit is slechts een kort onderdeel).
De nieuwe thema’s die aan bod komen:

Landschapsavontuur of circuits

Een ‘landschapsavontuur‘ is opgebouwd uit verschillende elementen die de mogelijkheid bieden voor zelfonderzoek en zelfkennis. Als deelnemer beweeg je je op alle mogelijke manieren door deze landschap-circuits heen: wandelend, schuivend, op handen en voeten, glibberend en klimmend over ladders, planken, stoelen, krukken, etc.  (zie gallerie)

De activiteit vereist een bewustzijn van je eigen fysieke grenzen en de fysieke grenzen van de ander.

ATB 3 bodyfelt sense
ATB 3 Stokken

Stokken

‘Stokken’ is een groepsactiviteit die bestaat uit het gelijktijdig vangen en gooien van houten of bamboestokken. Dit gebeurt in een vooraf aangegeven ritme en patroon. ‘Stokken’ is een activiteit die samenwerking noodzakelijk maakt! In het Chinese circus gebruiken de artiesten deze oefening om hun focus te vergroten en op elkaar afgestemd te raken. De activiteit helpt bij het ontwikkelen van het vermogen om in het huidige moment te zijn, het verbetert het gebruik van het perifere zicht en verhoogt het gevoel voor ritme.

Het fysieke lichaam

In deze driedaagse ontwikkelen we meer bewustzijn over de fysieke structuur. Je leert effectiever omgaan met bewuste beheersing van spanning en ontspanning in het lichaam. De oefening bied je de mogelijkheid om het vermogen om lichaamssensaties te voelen te vergroten en ‘self-sensing’ te verfijnen.

ATB 3 bodyfeltsense ervaren.

ATB 3 bodyfelt sense
ATB 3 element aarde water

Elementen: water en aarde

In de Advanced Trainingen ATB 4 en 5 wordt intensief met de elementen gewerkt. Tijdens ATB 3 starten we met een korte introductie van het thema.

Je gaat aan de slag met de elementen water en aarde en ervaart het effect daarvan op de verschillende lagen van ons ‘zijn’.

Ervaar ATB 3 bodyfeltsense en werken met elementen

 

Kinderen over ATB

“Het maakt het fysieke lichaam veel echter en je ontdekt dingen over jezelf.”

 

“Het maakte me bewuster van alles om me heen en het maakte me veel opener. Als ik nu nerveus word, of boos, kom ik altijd weer op adem om af te koelen.”

“Je kunt het onbewust gebruiken, voor balans en coördinatie.”