Certificaat ATB facilitator

Wil je ATB facilitator worden?

Als je na de basis- en advanced modules een traject in wilt om  een gecertificeerde ATB facilitator te worden, is het belangrijk dat je ATB regelmatig gaat gebruiken, door het op te nemen in je lessen / sessies of door het te oefenen met kleine groepen vrienden. Door het oefenen ga je ATB langzaam integreren in je wezen en zal je ook in staat zijn om te herkennen welk materiaal van ATB niet is geassimileerd en dieper moet worden bestudeerd.

Vanaf hier moet je minimaal 120 uur ATB-sessies bijwonen door de basis- en advanced modules te herhalen.

Terwijl je ATB blijft integreren, vragen we je om, ter voorbereiding én om je te kunnen ondersteunen, je werk te structureren en te verdiepen, het volgende in te dienen en na te leven:

Zelfonderzoek

In een logboek beschrijf je 50 uur aan ‘self-sensing’ en geef je kort de essentie van je persoonlijke ervaring weer. Een logboek kan worden gedownload door hier te klikken.

Werk regelmatig met ATB-oefeningen alleen of met een partner indien nodig (zoals bij het modelleren). Zodat je ze in je lichaam kunt integreren en je bewustzijn kunt vergroten van wat iedere oefening je brengt.

ATB zelfonderzoek
ATB 4 verkenning van het lichaam

Oefen ATB les geven in een groep

Voor het werken met groepen maak je een effectieve lesplanning en houd je een logboek bij over de bijeenkomsten.

Logboek (een voorbeeld kan worden gedownload door hier te klikken)

In een logboek maak je van elke bijeenkomst die je geeft een korte vermelding met een overzicht van de bijeenkomst en van de zelfreflectie die je achteraf doet zodat je jezelf van les tot les kan verbeteren.

Je geeft 50 uur aan ATB- groepslessen en dient je logboek en lesplannen in. Hiervan kunnen 25 lessen afkomstig uit het logboek en 25 sessies moeten worden ingediend nadat je de tweede ronde van workshops hebt voltooid.

Lesplannen (een voorbeeld van een lesplan kunt u hier downloaden)

Je moet 10 goedwerkende lesplannen indienen vanuit de bijeenkomsten die je hebt gedaan (die opgenomen zijn in de logboek), of nieuwe als je dat je voorkeur heeft.

Anatomie

Dien accreditatie in voor een basiscursus anatomie. Kennis van het skelet, spieren, organen en zenuwstelsel van het lichaam is onmisbaar voor ATB.

Op ATB:

Schrijf een paper over ATB:

  • Wat is ATB voor jou?
  • Hoe beïnvloedt het jezelf en je leven?
  • Wat denk je dat ATB anderen/de samenleving kan brengen?
ATB anatomie

Faciliteer een ATB-sessie

Zodra aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan en je het vereiste materiaal hebt verzonden, zullen wij feedback geven.

Na het werken aan de ontvangen feedback, stuur je ons een video van ongeveer een uur van een ATB groepsles die je faciliteert. Er volgt weer feedback zodat je dit weer kan integreren.

Later, wanneer je denkt er klaar voor te zijn, neem je opniuw contact met ons op om de volgende stap te plannen. Nu volgt er een ATB les van 2 uur, waarbij wij aanwezig zullen zijn.

Na deze 2 uur durende sessie volgt er verdere feedback over zaken waaraan je wellicht nog moet aan moet werken.

Omdat dit een leerproces is, betekent het voltooien van alle vereisten niet noodzakelijkerwijs dat je certificering zult behalen. Mogelijk adviseren wij je een deel ervan opnieuw doen en aan specifieke punten te werken.

Pedagogische opleiding

Awareness Through the Body biedt geen pedagogische training. Als je geen leraar of therapeut bent en graag met kinderen wilt werken, overweeg dan een aanvullende training op dit gebied.

 

Certificaat ATB facilitator

Een ATB Facilitator Certificaat bevestigt dat de persoon in het bezit ervan gekwalificeerd en in staat is om ATB-programma’s te implementeren en ATB-verkennende trainingen te begeleiden. Deze certificering kwalificeert de persoon echter niet om mensen op te leiden tot ATB-gecertificeerde facilitators; dit wordt gedaan door een ATB Trainer.

Je zult jezelf moeten inzetten om hierin te blijven groeien in en om bewustzijn te integreren in je leven. Het is nodig dat je dagelijks oefening doet waarin je jezelf verkent. Het kan nuttig zijn om je in te schrijven voor een fysieke discipline die bewustzijn bevordert, zoals: Tai chi, Feldenkrais, Hatha yoga en en hierbij zelf de ATB-principes toepast.