Ademspel

Adembewustzijn van kinderen rustig en ontspannen vergroten!

Ademspel & adembewustzijn

Als je kinderen iets wilt leren over de adem, laat het dan vooral ‘luchtig’ zijn!

Deze ervaringsgerichte dag biedt handvatten om het adembewustzijn rustig en ontspannen op te bouwen en te vergroten. Met speelse, zachte ATB oefeningen ga je op zoek naar de essentie van het ademen.

Door het aanreiken van oefeningen, leer je kinderen allereerst om zich bewust te worden van de adem en hoe dat bewustzijn vergroot kan worden. Je leert hoe je kan aansluiten bij de adem-capaciteit van dat moment, of van die persoon. Naast oefeningen waarin je niets anders doet dan het observeren van het natuurlijke verloop van de adem, leer je oefeningen om de adem op een ontspannen manier te sturen. Ontspanning (en af en toe juist wat dynamiek) heeft ook een belangrijke plek op deze dag!

Vertrouwd raken met de adem

Vertrouwd raken met de adem start voor jonge kinderen (4-6 jaar) bij  spelen met de adem. Door op een speelse manier gebruik te maken van je adem, komt er bewustwording wat in- en uitademen eigenlijk is. Zeker voor  jonge kinderen krijgen deze woorden pas betekenis als ze zelf de adem en haar verschillende fasen aan den lijve ervaren.  Naarmate zij ouder worden, volgt er verdieping en bewustwording van de adem en groeien zij toe naar (meer) meesterschap.

Voor wie

Voor ademcoaches, ademtherapeuten en professionals die met kinderen gericht aan de adem werken!
Utrecht          –    9 februari 2024 + CAM bijscholing certificaat MBK/PMBK